dimarts, 22 de juliol del 2008

Reconstruir la identitat masculina, una necessitat política



Reconstruir la identitat masculina, una necessitat política és un llibre útil, necessari, i alliberador també. És un llibre necessari perquè ens cal repensar la societat; i aquest llibre ajuda a fer-ho plantejant un punt de vista original i radical. La tesi central d'aquesta recerca és que bona part dels problemes de la nostra societat tenen a veure amb la identitat masculina tradicional i per tant l’autor considera que si canviem els homes canviarem la societat.


Aquest llibre és, doncs, una guia que dóna pistes i arguments sobre com podem aconseguir-ho, tot fent propostes i dissenyant programes d'actuació.

Així mateix, el llibre inaugura la col·lecció aequalitas, amb la qual l’Editorial Clavell vol publicar treballs i estudis al voltant de la temàtica de gènere.

El seu autor, Daniel Gabarró (Barcelona, 1964), és mestre i psicopedagog, i des de fa anys es dedica a la investigació i estudi sobre qüestions de gènere i nova masculinitat. A més del llibre que ara es presenta, ha publicat diversos materials sobre temes educatius, tècniques d’estudi i recerca, llenguatge i evolució moral.